ΥΓΕΙΑ

Ύπνος ομορφιάς; Κι όμως υπάρχει και είναι απαραίτητος για να είσαι ελκυστική!

By  | 

Πολλές φορές έχεις ακούσει πόσο σημαντικός είναι ο ύπνος στη ζωή μας, αλλά ίσως δε το έχεις πάρει στα σοβαρά; Κι όμως, μπορεί να σε κάνει πιο ελκυστική!

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι ένας καλός ύπνος να σχετίζεται ακόμα και με την απώλεια βάρους. Σε συνέχει αυτών, αποδεικνύεται πλέον και επισήμως ότι ένας καλός υπνάκος σχετίζεται άμεσα και με το πόσο ελκυστική είσαι!
Ναι, αυτό ακριβώς: ο ύπνος ομορφιάς είναι αληθινός.

Σε μια επιστημονική έρευνα που δημοσιεύτηκε από το Royal Society Open Science journal και χρηματοδοτήθηκε από την Karolinska Institutet και το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, οι ερευνητές φωτογράφησαν 25 συμμετέχοντες μετά από μέρες καλού ύπνου, καθώς και έπειτα από μέρες διαταραγμένου ύπνου. Στη συνέχεια, ζήτησαν απο 65 γυναίκες να αξιολογήσουν τους συμμετέχοντες σχετικά με το πόσο θα ήθελαν να κοινωνικοποιηθούν μαζί τους, καθώς και σχετικά με την εκλυστικότητα, την υγεία, την υπνηλία και την αξιοπιστία τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ένα πρόσωπο κάποιου μπορεί εύκολα να αποκαλύψει την έλλειψη ύπνου, από τη χλωμάδα στο δέρμα, τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο στα μάτια.
Επιπλέον, έδειξαν πως η υπνηλία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την κοινωνική ζωή ενός ταλαιπωρημένου ατόμου. Όταν οι συμμετέχοντες φωτογραφήθηκαν μετά απο δύο συνεχόμενες μέρες με μόνο τέσσερις ώρες ύπνου, έμοιαζαν στους «κριτές» τους λιγότερο ελκυστικοί, λιγότερο υγιείς και λιγότερο αξιόπιστοι.
Σύμφωνα με την έρευνα, αυτό είναι λογικό από μια οπτική. Οι νυσταγμένοι άνθρωποι μπορεί να μοιάζουν άρρωστοι, και τα υγιή άτομα συνηθίζουν να αποφεύγουν αυτούς που φαίνονται ασθενείς, προκειμένου να αποφύγουν οι ίδιοι κάποια πιθανή μεταδιδόμενη ασθένεια.

Άρα, την επόμενη φορά που θα χάσεις ένα δεύτερο ραντεβού ή μια πρόσκληση σε ένα πάρτυ σκέψου: ξεκουράστηκες αρκετά;

Source missbloom.gr